čtvrtek 13. listopadu 2014

Jsme líní provádět SEX??

Přátelé, ven s tím. Nalijme si čistého vína. Jak často se vrháte do sexuálních radovánek? A jsou to radovánky, nebo povinnost či forma sebeprezentace?

Jsme překrmeni sexuálními symboly v reklamách, časopisech, v zastoupení celebrit a modelek. Sex je všude kolem nás. Každá druhá holka se nám lehce podbízí pomalu už i z obalu na hladkou mouku. Frustrují nás oni vyvolení, vysportovaní, snažíme se jim stačit a vypadat tak nějak dobře, štíhle, zdravě, draze, moderně.. 

Ale na co to všecko je, když na sex samotný nám skoro nezbývá čas? Dnešní doba je podle mně narvaná paradoxy. Jedním z nich je snaha vypadat sexuálně lákavě, (pardón, ale tak bych nazvala skutečné jádro dnešní modernosti. Člověk nechce být ani zdravý, ani hubený, ale chce být prostě oblíbený a žádaný) versus nepříliš časté sexuální zážitky v reálném životě. 

Bavím se s kámoškou a ta říká: "No já nevim, ale ti chlapi prostě nějak do toho sexu nemají chuť. Jsou nějaký líný nebo co. A to mi teď říkala i Růžena a Milena. A to jsou takový kočky! Já nevím, co ti chlapi chtěj.." 

Pravda, musím připustit, že řeč je o ženách na vrcholu náročnosti svého libida, což je 30+ . A pravda, asi se to moc nekryje s vrcholem náročnosti mužského libida, které je 15+ . Ale podle nejmenovaného ženského časopisu se u nich ten vrchol drží do padesáti a pak začíná mírně klesat. Mírněji než u žen, zaručeně. 

Tak proč to vypadá, že dnešní žena aby se sexu téměř doprošovala? Jojo, siláckých řečí je všude dost. Ale když má dojít k činu.. Možná se nelépe souložilo v období vysokých škol.. Možná, že člověk ještě nebyl tak ustaraný, ulítaný a upracovaný.. měl spoustu ideálů, volného času a chuť dosahovat orgasmů. Možná ještě nebyl dost znuděný svým stálým sexuálním partnerem. Možná. Ale co s vrcholně náročným libidem? 

Sexuální dobrodružství přeci není o nahodilosti. Není ani o testování nových a nových partnerů či partnerek. A není to ani o tom vypadat jako z reklamy na cereálie.
Je to jen o tom, umět dělat dobře jeden druhému, umět si hrát jeden s druhým. A pokud to neumíme.. možná stojí za to popřemýšlet proč. Možná je to o tom, že se neumíme potěšit navzájem v běžném životě, natož se těšit fyzicky a sexuálně. Vzdalují se lidé jeden druhému? Vzdalují se sobě na rovině mezilidských vztahů i sexuálně? Nahrazují skutečné vztahy věci, kterými se ve vztahu obklopujeme a skutečný sex je úplně vytěsněn představou o tom, jaký by měl být? 

No já nevím. Jak to máte vy?






Žádné komentáře:

Okomentovat